top of page

Urpremiere: "KUNSTEN Å LAGE EN FELLE" av TORE VAGN LIDDet bergenske scenekunstkompaniet Transiteatret-Bergen er tilbake på Festspillene med urpremieren på Tore Vagn Lids nye stykke, Kunsten å lage en felle. Urpremieren skjer på Det Vestnorske Teateret den første festspillhelgen.


Transiteatret-Bergen (etablert i 2001) arbeider i grensesnittet mellom teater og musikk med utviklingen av et samtidsorientert og eksperimenterende teater. Kompaniet ledes av regissør og dramatiker Tore Vagn Lid og utgjør et nettverk av sentrale kunstnere og utøvere innen flere kunstdisipliner. Helt fra starten har ambisjonen vært utvidelsen av teaterrommet som et kritisk erfaringsrom hvor særlig teaterets musiske og musikkdramaturgiske potensial står i sentrum. Som skrivende og komponerende regissør med både Ibsenprisen og flere Hedda-priser bak seg, trer Tore Vagn Lid med Kunsten å lage en felle lengre inn i rollen som dramatiker og komponist.

Tidligere har Transiteatret-Bergen gjestet Festspillene med forestillinger som DUB-Leviathan (2015), Fatzer (2012), Elephant Stories (2009) og Die Maßnahme (2007). Under årets festspill vises også den doble Heddapris-vinneren 03:08:03 Tilstander av unntak, en rekonstruksjon av ettermiddagen 22. juli 2011 i sanntid.

Regi, konsept, manus og musikk: Tore Vagn Lid


Medvirkende:

Terje Strømdahl, Berit Opheim, Egil Haugland, Eira Sjaastad Huse, Gunnar Hauge, Christian Kjos, Tore Vagn Lid, Tor Christian F. Bleikli, Iver Bogen Griffiths, Anders Elsrud Hultgreen, Øystein Nesheim, Mikolaj Dolata, Mathias Grønsdahl, Regine Forthun m.fl.


Produsert av Transiteatret-Bergen i samarbeid med Det Vestnorske Teateret og Vega Scene og presentert i samarbeid med Festspillene i Bergen og Heddadagene 2022.


Støttet av Norsk Kulturråd og Bergen Kommune.


Varighet: ca 150 min


Billetter Bergen 28.5-02.6: https://www.fib.no/program/kunsten-a-lage-en-felle/

Billetter Oslo 17.6 og 18.06: Se Heddadagene / Vega Scene


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page