top of page

Tilstander av unntak: Forestilling og symposium i Trondheim 10. og 11. mars.Transiteatret-Bergen kommer til Trondheim og gjester Rosendal Teater med forestillingen "03:08:38 Tilstander av unntak" av Tore Vagn Lid. Forestillingen presenteres også som del av filmfestivalen Kosmorama 2023. Lørdag 11. mars flankeres forestillingen av symposiet "Dramaturgi som møtepunkt" som arrangeres i scenografien til forestillingen på Rosendal Teater.

Med forestillingen «03.08.38 Tilsander av unntak» som katalysator, diskuterer kunstnere, akademikere og kritikere dramaturgi som en innsikt i sammenhengenes kunst; ikke bare sammenhenger innenfor en teaterforestilling, men også sammenhenger mellom ulike kunstarter, mellom kunst og samfunn og mellom kunst og akademia.

Symposiet arrangeres i et samarbeid mellom IKM - NTNU, Transiteatret-Bergenog Rosendal Teater.


10. og 11. mars kl 18:00 Rosendal Teater, Sal 1 Forestilling: "03:08:38 Tilstander av unntak" av Tore Vagn Lid med Transiteatret-Bergen


11. mars kl 10-16, Rosendal Teater, Sal 1

Symposium: "Dramaturgi som møtepunkt"Om forestillingen: 03:08:38 Tilstander av unntak er en rekonstruksjon av ettermiddagen 22. juli 2011 presentert i sanntid, sentrert rundt en komposisjon av autentiske radiosendinger og lydopptak fra denne dagen. Mot lydavtrykkene fra disse skjellsettende timene, arbeider et team av tegnere, filmskapere og musikere med forståelsen av tiden og hendelsesforløpet. Tre timer, åtte minutter og trettiåtte sekunder var tiden det tok en ung mann å sprenge et norsk regjeringsbygg i luften, for så å henrette unge sosialdemokratiske politikere på en sommerleir. Hvordan reagerte (om)verdenen? Hva ble sagt utenfor Norge? Hvordan reagerte ulike samfunn, ulike mennesker – ikke etterpå – men midt i en slik tilstand av unntak, der ingen ennå visste noe sikkert om omfang, årsak og motivasjon; der spekulasjoner gikk i alle retninger? Siden premieren, like før pandemien har forestillingen vært oppført en rekke ganger bl.a. på Utøya og herfra direktesendt til 12 teatre i Norge og Danmark sommeren 2021. “03:08:38 Tilstander av Unntak” mottok Heddaprisen for «Særlig Kunstnerisk Innsats» og Heddaprisen for «Beste Audiovisuelle Design», samt «Osloprisen for Årets Scenekunst 2021»

«Det trengs bare en forestilling om 22 juli, denne» (NRK)

¨ 11. mars kl 10-16


Om symposiet Symposium: «DRAMATURGI SOM MØTEPUNKT»

  • Hva for et kunstverk er egentlig forestillingen «03.0.8.38 Tilstander av unntak?» – film, teater musikk, eller ingen av delene?

  • «Tilstander av unntak» som kunstnerisk forskning (Artistic Reserach)?

Med forestillingen «03.08.38 Tilsander av unntak» som katalysator, diskuterer kunstnere, akademikere og kritikere dramaturgi som en innsikt i sammenhengenes kunst; ikke bare sammenhenger innenfor en teaterforestilling, men også sammenhenger mellom ulike kunstarter, mellom kunst og samfunn og mellom kunst og akademia. Symposiet arrangeres i et samarbeid mellom IKM - NTNU, Transiteatret-Bergen; Kosmorama og Rosendal Teater. Utsnitt fra anmeldelser av «03:08:38 Tilstander av unntak»:

«Det trengs bare en forestilling om 22 juli, denne» (NRK) «Teaterforestillingen «03:08:38 Tilstander av unntak» er en helt unik forestilling om de dramatiske timene, minuttene og sekundene som endret Norge for all ettertid - også for deg som ikke orker mer 22. juli. Faktum er at «03:08:38 Tilstander av unntak» kanskje vil stå igjen som den mest sentrale kunstneriske bearbeidelsen over 22. juli-dagen og dens hendelsesforløp.» (Dagsavisen) «At en minutt-for-minutt- teaterforestilling fra terrorangrepet 22. juli 2011 skulle bli noe av det mest meningsfylte jeg har sett på teater på lenge, hadde jeg ikke trodd.» (NRK) "Vi fikk aldri se Memory Wound, Jonas Dahlbergs lovende utkast til nasjonalt minnesmerke på Utøya (...) Med Tilstander av unntak har nasjonen endelig fått et minnesmerke over 22. juli 2011" (Siri Meyer) «Ei teateroppleving av dei sjeldsynte, stort tenkt og stor utført» (Dag og tid, Jan Landro)


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page